האהבה ללמידה

תרגום מאמר של Vivek Wadhwa
האהבה ללמידה היא המפתח לעתיד

עד לא מזמן תלמידים בחרו מה הם רוצים להיות כשיגדלו,הלכו לאוניברסיטה הטובה ביותר אליה יכלו להתקבל,למדו והתמחו מספר שנים במקצוע ואז הצטרפו לחברה שהיתה זקוקה לידע שהם -לכל החיים או לפחות לרובם.
כעת, משך קריירה הינו 5-10 שנים,הטכנולוגיה מתקדמת וגורמת למגוון מקצועות להיעלם ולא להיות רלוונטיים עוד, בעוד כ-15 שנים צופים יכ מוצרי היסוד כמו אוכל,חשמל ובריאות יהיו נגישים במחירים נמוכים בהרבה מהיום וניכנס לעידן שבו לא נצטרך לעבוד כל כך הרבה בשביל הצרכים הבסיסיים שלנו.
אנרגיה ירוקה (נקיה) כמו אנרגיה סולרית יהיו מסוגלים לייצר 100% מצרכיי האנרגיה העולמית ויעלו רק אחוז קטן ממה שעולה לנו היום.
ואז נגיע לחופש ללכת ליעדים יצירתיים ולעשות דברים שאנחנו באמת אוהבים, השינוי קורה כל כך מהר שילדינו אולי אף לא יצטרכו ללמוד נהיגה בשנות ה-20 המאוחרות מאחר וכבר יהיו מכוניות שנוסעות בעצמן….
השאלה שאנשים שבים ושואלים,לפי התחזיות הללו, היא מה הילדים צריכים ללמוד: האם כדאי לעודד אותם ללמוד מדעים,הנדסה,טכנולוגיה כי אלו השטחים שבהם נמצאת הקידמה והם אלו המאפשרים לה להתקיים.
עבור חלק מההורים לימודים בתחום היסטוריה,פסיכולוגיה ומדעי האמנות היו נחותים כלכלית בעשורים האחרונים והורים עודדו את ילדיהם ללמוד תחומים כמו כספים,הנדסה,משפטים ורפואה כי שם  הכסף הגדול.
ובכן, זה משתנה!
אני מציע להורים לא לעשות לילדיהם את מה שההורים שלנו עשו, ההורים שלנו התייחסו לחינוך (ללימודים) כעול שיש לשאת בדרך לתעסוקה שתגדיל את , ההכנסות הכלכליות שלהם.
במקום לעודד את הילדים ללכת אחר הרצון והאהבה שלהם ולאהוב ללמוד וזה לא משנה אם הם רוצים להיות אמנים,מוסיקאים,או אינסטלטורים… המפתח הוא שהילדים יבינו שלימודים זהו מסע לכל החיים ולהיות מוכנים ללמוד כל הזמן כדיי להמציא את עצמם מחדש.
כולנו נצטרך ללמוד מיומנויות חדשות, לחשוב באופן פתוח ולנהל קריירות חדשות ליהנות מהטוב שבכל הזדמנות הניכרת בדרכנו…
טכנולוגיה היא חשובה כפי שחשובה קריאה,כתיבה וחשבון, כל אחד חשוב שיידע לחפש מידע באינטרנט ולהוריד אפליקציות – יכולות אלה הן חשובות בכל מקצוע אך שימו לב שבעולם של היום כל אחד יכול לכתוב אפליקציה וזה כבר לא שמור ללומדיי הנדסה.
בעתיד הנראה לעין- מקצועות כמו מדעי התוכנה וארכיטקטורה וביו-הנדסה יהיו מהותיים ועם זאת עיצוב ומדעים רכים יקבלו חשיבות גדולה יותר: היסטוריון שלמד קיבל תובנות על אלמנטים אנושיים שאותם יוכל להביא לתוך העולם ההנדסי,פסיכולוג יודע כנראה איך להניע אנשים מאשר מהנדס שעבד רק בתחום הטכנולוגי, מוסיקאי או אמן הוא מלך העולם בעולם שבו אתה יכול להדפיס כל דבר שאתה מדמיין במדפסת 3D.
חינוך תמיד יהיה פלטפורמה להתפתחות אך לא משנה מה אתה לומד ולכן מציע הכותב ללמוד מה שהכי מעניין אותם וללמוד על עצמם ועל מיומנויות חברתיות מהותיות איך לעבוד עם אנשים,איך להתפשר,איך להתמודד עם דחייה,כישלון ועם שינויים והכי חשוב הם ילמדו היכן למצוא את המידע כשיזדקקו לו ומקווים שזה יפתח את התשוקה ללמידה מתמדת…

"בדרך של שפע אין זעזועים
האור בקצה המנהרה,כנראה יכול להיות עולם שבו הלמידה חשובה יותר מאשר כסף…"

[wpsgallery]

יצירת קשר

    שם:

    טלפון:

    דוא"ל:

    מתעניין ב:

    תוכן: